Łyżka stołowa, czyli miara kuchennego zamieszania (i precyzji!)
Kuchnia to królestwo smaków, aromatów i… miar. Szczypta soli, garść ryżu, filiżanka mąki – te nieprecyzyjne określenia potrafią przyprawić o ból głowy […]
Przeczytaj więcejKuchnia to królestwo smaków, aromatów i… miar. Szczypta soli, garść ryżu, filiżanka mąki – te nieprecyzyjne określenia potrafią przyprawić o ból głowy […]
Przeczytaj więcejFlaki, dla jednych przysmak, dla innych… cóż, wyzwanie. Ta gęsta, aromatyczna zupa z wołowych żołądków, gotowana przez pokolenia w polskich domach, ma […]
Przeczytaj więcejPytanie „Co na kolację?” rozbrzmiewa w polskich domach niemal każdego wieczoru. Po całym dniu pracy, szkoły, czy załatwiania codziennych spraw, ostatnią rzeczą, […]
Przeczytaj więcej